WEDSTRIJD ZVK Meeuwen - F.P. Halle-Gooik  1 - 12  (1-5)

DATUM 04-11-2016  21:15

DOELPUNTEN 11' Bissoni 0-1, 11' Rahou 0-2, 12' Nelis 1-2, 13' Bissoni 1-3, 15' Rahou 1-4, 20' Zerouali 1-5, 21' D'Angelo 1-6, 21' Dujacquier 1-7, 32' Rahou 1-8, 32' D'Angelo 1-9, 35' Leitao 1-10, 38' Dujacquier 1-11, 40' D'Angelo 1-12.

VERSLAG Voor de wedstrijd tegen de regerende landskampioen kon coach Hontis nog steeds niet rekenen op de geblesseerde Aabbou Lahcen.

Zoals te verwachten neemt Halle-Gooik onmiddellijk het initiatief en voetbalt Meeuwen vanuit zijn organisatie. Af en toe kan Meeuwen er wel goed uitkomen, met in de 5e minuut een schot van Aabbou op de keeper. In de 7e minuut noteren we een eerste grote kans, maar kersvers rode duivel, Meyers, houdt Dujacquier van de openingstreffer. Na 11 minuten trapt Bissoni een corner van ver laag in de hoek, 0-1. Dezelfde minuut verdubbelt Rahou de score met een prachtig schot in de winkelhaak. Meeuwen probeert recht te krabbelen en wanneer Nelis één minuut later een vrije trap staalhard in doel jaagt lijkt dit ook te lukken. Maar dit is van korte duur, want weer één minuut later drijft Bissoni de score weer op met een ver schot. Wanneer een aanval met El Idrissi en Aabbou strandt op de bezoekende keeper en wanneer Meyers snel wil uitgooien maar de bal via het hoofd van Rahou in doel verdwijnt is de wedstrijd gespeeld. Zerouali kan net voor de rust nog de stand op 1-5 brengen.

De 2e helft is enkel nog voor de statistieken. Halle-Gooik blijft geconcentreerd mooi zaalvoetbal spelen en breidt de voorsprong stelselmatig uit. Tussen de doelpunten waren enkele pareltjes onder andere een schot van Dujacquier onder de deklat. Coach Hontis neemt ook geen risico meer met enkele lichtgeblesseerde spelers en zo stevenen we af naar een 1-12 eindstand.

Dit was de eerste maal dit seizoen dat we overklast werden, Halle-Gooik steekt met kop en schouders boven al de andere ploegen uit en ik zie dan ook niet in wie hun van een 3e opeenvolgende titel zal houden. Voor Meeuwen is zo een grote nederlaag uiteraard pijnlijk, maar dit zijn niet de wedstrijden waarin wij punten moeten gaan rapen. Na de uitspraak ivm de wedstrijd in Antwerpen staan we nu met 8 punten en komen er nu een aantal wedstrijden aan waar we dit aantal moeten proberen te verhogen.